Spa Bania
Home Page Sitemap Contact   English  
Bania SPA Center

Велотуризъм


Възможност за разходка с велосипеди между съседните на Баня села, където движението на автомобили е минимално.


Маршрут 1: Баня – Кишиш махала – Баня – тръгвате посока Пловдив. Не пресичате река „Стряма” по моста, а завивате надясно преди моста  по асфалтовия път, като се движите успоредно на реката. След около 1 км има отбивка в дясно, заобикаляте фермата за крави и продължавате направо към Кишиш махала. /прехода е около половин час/. Може да вземете бански и сандвичи за почивка край реката.

Маршрут 2: Баня – Пролом – Баня /30 – 40 минути/ - пътят е много спокоен, равен. Пролом е последното село и почти не минават автомобили. Ако е църковен празник и църквата е отворена я посетете. В нея на стената се появи света Богородица.

Маршрут 3: Баня – Бегунци /чешмата „Стублата” в Бегунци / - почерпка в заведението „Бряста”в Бегунци - Баня – Не е натоварено от автомобили, но има изкачване. Ако не сте запалени велосипедисти е възможно и да побутате. По- голямо ще е удоволствието на връщане при спускането. Гледката по пътя е много красива.. Заведението „Бряста” е хладно, сенчесто. Няма голям асортимент от храна, но може да обядвате. Персонала е много учтив. /1-2 часа, а може и повече, зависи от престоя Ви в „Бряста”/.

Маршрут 4: Баня – Пролом - Домлян - /язовир Домлян/ - Пролом – Баня – Маршрута е много спокоен, защото Пролом е последното село. Пътят между Пролом и Домлян е от бетонни плочи наредени една до друга, по които рядко минават автомобили. Пътят е равен. На места има много малки изкачвания и слизания. Много е красиво между Пролом и Домлян. От ляво е „Стара планина”, от дясно „Средна гора”. /2-3 часа/

Маршрут 5: Баня – Пролом – Домлян /язовир Домлян/ - Бегунци – Баня – Може да започнете с Маршрут 4, но на връщане да минете през Бегунци. Между Бегунци и Домлян пътя е по-натоварен с автомобили, като минават и камиони. Може подобно на маршрут 3 да се подсилите в заведение „Бряста”. Няма голям асортимент от храна, но персонала е много учтив. /2-3 часа, а може и повече, зависи от престоя Ви в „Бряста”/.

Маршрут 6: Маршрут 4 или Маршрут 5 и после от Домлян продължавате нагоре до Мраченик.  – пътят е само нанагорнище. Маршрута е тежък. Младежите от Баня които тренират триатлон го изминават почти всеки ден за около 1 час. 

За гостите на „Къща Гешеви” е възможно осигуряване на велосипеди.

Bania Bulgaria
© Guest House Geshevi 2007
Sitemap Web Design