Spa Bania
Home Page Sitemap Contact   English  
Bania SPA Center

Баня "Банчето", Централната баня, Царската баня

Цени на билет в "БАНЧЕТО" – 7,00 лв.

Работно време от 7.00 до 17.00 часа. Почивка от 12.00 до 12.30 часа

Баня "Банчето" е построена върху самия минерален извор и извира диретктно в двата малки басейна с помощта на порести плочки. Използва се още от Римско време, като вода със същите съставки има само в курорта "Карлови вари" в Чехословакия. Баня "Банчето" е закрита баня.

Във "Банчето" има 2 балнеолечебни минерални басейни /за мъже и жени/. Дълбочина на басейните - 80 см. Водата е приятно топла, не вряла и много лечебна. Температурата на водата е 38 - 40 градуса.

Метод на балнеолечение в "Банчето":  При влизане в баня "Банчето" се взима душ и след това се престоява в басейна от 5 до 20 минути. Първия ден се започва с 5 минути, като всеки ден престоя се увеличава с по 3-5 минути, максимум до 20 минути. След излизане от басейна се изплаквате с чиста вода на душовете без сапун. Причината за това е да не се премахне образулата се върху кожата минерална мантия, чиито съставки продължават да проникват в кожата и да оказват нервнорефлекторно действие през следващите 24 часа. Водата влияе на кръвното налягане.При влизане в басейна е възможно леко да се вдигне, а по-късно от загряването на тялото е възможно кръвното да "падне" и при излизане от басейна да се получи леко замайване. В съблекалнята има легла, на които е желателно след банята да полегнете за 5-10 минути, облечени, защото сте загряти от водата. След банята ще се почувствате уморени, затова дайте на организма си почивка през следващите 1-2 часа. И не забравяйте "Като се отиде на баня не се бърза!".

Добре е да се направят 10-12 бани - 6 поредни дни,1 ден почивка и още 6 дни.

При балнеолечението е възможно да се получи балнеореакция. На 4-6 ден от лечението започват болки на болните места, а дори и на други на които до сега не е имало проблеми. Това е нормална реакция от минералната вода и е показно, че действа. Облекчение от балнеолечебните процедури се чуства най-често месец след приключването им. Но всеки организъм различно понася минералната вода, затова е строго индивидуално. В случей на по-изразени оплаквания е необходимо да се потърси съвет на лекар.
Не се допуска физическа работа и интензивно спортуване по време на балнеолечението, защото води до пренатоварване.

Водата в Банчето помага за заболявания на опорнодвигателния апарат за които подробно може да прочетете в меню "Процедури и лечение". Работи целогодишно.

 

Царската баня

Царската баня - в централната баня е запазено и възстановено помещението в което се е къпал цар Борис ІІІ. Цена за ползване на "Царската баня" за 1 час: 100 лв галерия

 

Централната баня

Водата в нея е много по-вряла отколкото водата в “Банчето”. Врялата вода натоварва повече сърцето и кръвоносните съдове затова тази баня се използва по-скоро като хигиенна баня отколкото за лечение. Лекарите препоръчват по-често баня “Банчето” за лечение защото водата в нея е по-хладка.

Температурата на водата в Централната баня е между 48 и 52 градуса.

Работно време на "БАНЧЕТО" и на ЦЕНТРАЛНАТА БАНЯ -7,30 до 18,00 ч. Почивка 12-12,30

Тел. 03132/2204

Лечение

лечение на опорно-двигателния апарат и периферната нервна система, хроничен колит и гастрит, язви, гинекологични и бъбречни заболявания и всички останали заболявания които са описани в страницата "Процедури и лечение" - към страницата "Процедури и лечение"

Bania Bulgaria
© Guest House Geshevi 2007
Sitemap Web Design